Marc Ripoll és un gran defensor de les varietats tradicionals i autòctones del Priorat. A Gratallops, sobre sòls de llicorella, la família ha mantingut aquests petits tresors, ceps antics i en els darrers anys ha treballat per recuperar-ne molts altres.

És un gran orgull per nosaltres perquè fins ara, aquest és l'únic vi que s’elabora 100% amb Escanya-vella, varietat històrica que va créixer al Priorat durant segles, però que ha anat desapareixent.

Elaboració: Elaborat i criat respectant la fruita i l'expressió del terroir. Fermentat parcialment en dipòsits d'acer inoxidable i la resta en botes obertes. Criança de 7 mesos en botes de roure francès seguit de quatre mesos més en dipòsit abans d'embotellar.

Aquest és un vi exclusiu i molt singular de personalitat "Escanya-Vella". Un curiós equilibri de vi fresc de raïm madur.

copa

Nota de tast

Vi molt singular amb gran personalitat i intensitat aromàtica, flors blanques, fruita madura amb tocs cítrics i d'herbes, mineral. En boca és ampli amb una acidesa cítrica i un final molt llarg i fresc. Per a beure ara i excel·lent per a guardar diversos anys.
raïm

100% Escanya-vella

tina

Blanc amb criança

Alc.

13.5%

termòmetre

12º- 14º

ampolla

1.098 ampolles/75cl.

Escanya-vellaescanya-vella-01

L'escanya-vella amb la qual vam començar eren ceps dispersos enmig de vinyes de carinyena.
Una aquí, una altra allà...
Però en ser una varietat rústica, molt resistent, ideal per empeltar i resistent a les plagues, fa cosa de trenta anys vam decidir fer una única vinya amb aquest raïm, i veient el seu èxit, a poc a poc ha anat creixent.