Ronçavall és el vi més petit. Carinyena cent per cent, de vinya molt vella, d'una sola finca, Ronçavall, a Torroja del Priorat. Plantada en coster de llicorella fa 75 anys per l’avi matern de Marc Ripoll.

Expressa el caràcter únic d'aquesta singular finca. Mineral, però amb una extremada finesa. Elegant i delicat, ple, fruita, sedós, equilibrat, amb frescor, llarg, seductor…

Elaboració:
Un vi 100% Samsó d’una única finca. Fermentació espontània en un petit recipient a una temperatura màxima de 24ºC, 2 piggiagge al dia, extracció suau, maceració llargua i elevat control. Respecte per la fruita. Envellit durant 15 mesos en una bóta de 225 litres de roure francès nova.

copa

Nota de tast

Complex, elegant, amb cos, afruitat i fresc, notes minerals i especiades. En boca presenta volum i frescor, textura sedosa, equilibrat i final llarg, tot un plaer i carismàtic. Per a beure ara i durant la següent dècada.
raïm

100% Samsó (Carinyena)

tina

Negre amb criança

Alc.

15%

termòmetre

16º- 18º

ampolla

293 ampolles/75cl.